Biografie

Alejandro Fernández Pérez de Lema, oftewel Xandro Leima, werd geboren in  Murcia.(Spanje)  Xandro is zijn professionele carriere in 1995.

Van 2002 tot 2004 maakte Xandro deel uit van het prestigieuze orkest "Brittania".  Zij traden door heel Spanje zo´n 200 keer op in diverse gala’s.

In 2004 tekende Xandro een contract met Ruffity Records en nam als Xandro Leima  zijn eerste solo album "Cerca de ti" op. Een album bestaande uit originele songs.

In 2005 begon Xandro met de opname van zijn tweede album "Jamas es tarde".  Dit keer geregisseerd en gerealiseerd door de alom bekende producer en  componist Chema Purón.

Eind 2007 nam Xandro in Miami zijn meest recente album "Desesperadamente" op.  Een album met prachtige songs, vol liefde en gevoel. Een album geproduceerd  door Jose Luis Morin (winnaar van drie grammy´s) en Mariano Ruffity.  Aan dit album werkten getalenteerde muzikanten en componisten mee zoals  Juan Carlos Perez Soto, Salo Loyo (muzikant en producer van Luis Miguel) Elio  Torres (muzikant en arrangeur van Ricardo Montaner) Jorge Luis Sosa (muzikant  van o.a. Chayanne) Ricardo Martinez, Lee Levin, Richard Bravo, en producer Jose  Luis Morin als auteur van o.a. verschillende songs.

In de zomer van 2008 bracht Xandro Leima voor de eerste keer een bezoek aan  Nederland. Hij tracht dan terrein te winnen buiten Spanje. Tijdens zijn eerste  bezoek gaf hij diverse interviews voor Nederlandse radiostations.  In september 2008 verzorgde hij het voorprogramma van Belle Perez hetgeen een  groot succes werd bij het Nederlandse publiek.

In het jaar 2009 begon Xandro met de voorbereidingen van zijn introductie op de  Europese markt. Hij is hiervoor op zoek naar nieuwe songs voor een volgend album,  dat meer gefocust zal zijn op deze nieuwe markt.

Ondertussen nam Xandro op 31 juli 2009 met “Desesperadamente” deel aan het  prestigieuze “Festival de Candelaria” op Tenerife. (www.festivaldecandelaria.com)  Van de 150 deelnemende songs gingen er uiteindelijk 10 artiesten naar de finale.  Artiesten afkomstig van de Canarische Eilanden wonnen de eerste en tweede prijs,  Xandro won de derde prijs.

Een andere kant van Xandro Leima is zijn werk als componist van zowel muziek en  songteksten van sommige van zijn nummers zoals “Quien mas que tu” van het  album “Desesperadamente”. Onlangs schreef hij voor andere artiesten, voor de nederlandse zanger Jody Bernal schreef hij de songtekst van “Dame tu veneno”.

Xandro Leima verruilde Spanje tijdelijk voor Nederland, en startte de “Pura Fiesta Tour” met live band en met DJ Cuzco, gesponsord door Licor 43.

In 2012 is Xandro Leima teruggekeerd naar Spanje om te beginnen met het project “Tribute aan Luis Miguel”.

In April 2013 nam Xandro deel aan het Internationale Songfestival in Gibraltar met het nummer “Nunca me enseñaste”, gecomponeerd en geproduceerd door William Luque en Domingo Sanchez. Op 6 april 2013 won Xandro niet alleen de eerste prijs voor de beste song op het Internationale Songfestival van Gibraltar 2013, tevens werd hij verkozen tot beste  vertolker.

www.xandroleima.net

              2014 all rights reserved - 2014 todos los derechos reservados